UNDERBAR VALBORG

Härligt väder och massa trevligheter ikväll!

Vi ska premiärgrilla tillsammans med grannarna Hubner och min bror. Sedan blir det en sväng ner till elden som tänds nere vid sjön klockan åtta. Hoppas på tur i lotteriet...brukar vara fina blomsterpriser från blomsteraffären Lövdalens som ligger här i Öbonäs.

Min mor brukar alltid vara en lien turgumma när det gäller lotterier. I år är mina päron inte med oss på Valborg...så kanske turen faller på mig??? (De ska premiärsemestra med husvagnen nere i Sankt Anna Skärgård där de fått en fin husvagnsplats...blir toppen att hälsa på där i sommar).

Min mor har gjort årets insats vid pumpen...



...hon har målat och planterat vid pumpen i alla år...tack snälla mor som sköter om den!!!!

Ser ni att gräset behöver klippas...faktiskt riktigt skönt att se att sommaren är på g:)

Hoppas alla får en bra Valborg...och grattis till min mor och far (har varit gifta i 34 år idag)!!!

Kram kram


BABYVÄGG

Ska göra en tavelvägg med barnens babyfotografier. Vi har nyligen fått bilderna på Zebastian så nu ska jag bara få till det hela. Hittade detta väggord som ska få ingå i arrangemanget...



...kan det bli mer passande??? LYCKA = BARN

Ja, ja det finns förstås andra ord som också passar in beroende på dagsform...men på det hela är nog ens liv som mest levande och betydelsefullt när barnen är med.

Ha det gott 

FULL FART...

...PÅ BARNEN!

Mina barn lider då rakt inte av vårtrötthet. De spelar fotboll, hoppar på studsmatta, åker rollerblades och leker i skogen och jag bara önskar att jag kunde få lite energi av dem!

Själv är jag förkyld och känner mig hängig och trött...blä vad trist när orken inte vill infinna sig. Tur att mannen har lite vuxendamp annars skulle det inte bli mycket gjort här hemma.

Pigga Lillkillen gör stora framsteg i utveckligen...ålar fram i rasande fart och är på väg upp i krypställning...hur go som helst...



 Zebben och jag var på jobbet idag...jätteroligt att se alla igen!

Kan inte fatta att halva min mammaledighet redan är förbi...jag njuter av varje dag, det kan jag försäkra!!! Känner mig lyckligt lottad som fått möjligheten att arbeta lite hemmifrån samtidigt som jag kan ta vara på tiden med barnen...bara att hylla min arbetsgivare!!!

Nu blir det mys i soffan...

Kram kram

BLOGGUPPEHÅLL...

...KAN MAN SÄGA ATT JAG HAFT.

Har haft tusen ursäkter (är bra på sånt) men ska inte skriva ner dom.

Har hunnit med lite trevligheter sedan jag skrev sist. Mina gulliga grannar var hos mig på lite mat och det var sååå mysigt att träffas bara vi tjejer. Sitta och tjabba över ett glas vin kan verkligen vara behövligt ibland.

Har också varit en sväng i Stockholm för att delta på ett möte gällande jobbet (arbetar lite hemmifrån under mammaledigheten). Tog tillfället i akt och övernattade (utan barn) hos min goa moster L. Hon är i full färd med att fixa inför en flytt från radhus i Hässelby till nybyggd lägenhet i city...blir toppen tror jag!!!! 

Ska natta mig tidigt idag. Zebbe och jag ska göra en tur till Braviken (min arbetsplats) imorgon. 



Ursöt blomma som jag fick av mina trevliga grannar när dom var hos mig...ni är bäst!!! 

Natti natti

FUNGERAR INTE...

...mojängen som lägger in bilder i bloggen??????

Jag kan inte få in bilder på min blogg....helmysko!!!!!!!!!!! Andra på blogg.se verkar ju lyckas. Får höra med mannen senare denna soliga FREDAG. Ut i det fina vädret är vad som gäller.

Kram kram

TÄNDER PÅ G

Idag blir det en lugn torsdag hemma. Lilleman är lite påverkad av att tänderna kommer...två små risgryn syns i underkäken och jag tror fler är på G. Han hugger på allt och vi får oss ett hugg lite då och då...gott att gnaga på mammas haka eller varför inte på näsan:-) Bröderna och pappa får också sitt...hehehe, den lille busen.



Har också insett (vissa har påpekat) att det är dags att se över hemmets säkerhet...poppar til uttagen måste införskaffas...lås till lådor...dörrstopp...en tur till IKEA får det bli....såååå synd!!!!!!!

Kram kram

SPANIEN DET BLIR

Vi bokade resan till Spanien nu i Påsk.

Åker med goa vänner så det ska bli skitkul!!! Jag känner mig dock lite matt när jag tänker på flygningen men jag får väl gå i terapi eller nåt...någon som vet vem jag ska kontakta:)

Har ju ganska god tid på mig att träna framför spegeln...ut med armarna och så gnola mantrat "jag är inte rädd jag kan flyga"...ja, vi åker i september.

Barnen är verkligen glada åt att få åka med kompisar...tror att det blir TOPPEN!!



Ha en go onsdag!


GLÖMDE...

...att nämna dagens insats nummer två...Zebbe kravlar FRAMÅT!!!! Snacka om att han blev nöjd...når allt som finns i sikte.


Gullunge med ett smile på läpparna!

Kram kram


ANNANDAG PÅSK...

...redan...gusch vad tiden går fort...jag menar vad livet går fort (min kloka bror som säger att man ska säga så...ja tiden går väl alltid lika fort???)

Dagens insats går till mannen som gjort ett hål i altanen...eller rättare sagt en öppning. Det ska bli skjutpartier mot poolen...jättemysigt att se vattnet speciellt på kvällen när lamporna är tända i poolen!!

Planerat att bli färdigt om ca två veckor. Glasmästaren kommer och tar exakta mått och beställer allt nu i veckan. Så här ser det ut nu...



Ha det gott!!

FESTLIGHETER...

PÅ GÅNG!

Vi hade vårat bröllop den 7:e juli 2007. Allt blev verkligen så bra som vi bara kunde önska och mycket tack vare vårat värdpar...Linda och Jonny!!



Så nu ÄNTLIGEN (efter att ekonomin återhämtat sig och graviditeten är över) har vi fått möjlighet att göra något kul tillsammans med dem. Den 13:e juni bär det av till Stockholm där vi planerat lite aktiviteter (hemligt) och boende.

Ett tips till L och J!! Bara att ta på sig paljetter och dansskor så blir nog kvällen lyckad...



...he he he:)

Puss och kram


SKÄRTORSDAG...

OCH INTE EN ENDA PÅSKKÄRRING I SIKTE.

Har laddat med godis (mannen har fixat lite från Extramannen, tack för det Gipset) så nu är vi redo. Det brukar vara en ström av påskkärringar och påskgubbar som knackar på vår dörr framåt eftermiddagen...men än så länge är det lugnt.

Har hunnit med ett Pump-pass på lunchen...men sedan syndat med en massa After Eight...det är ju så gott med en till kaffet...och en till...och en till...ja, ja det är faktiskt PÅSK.

Solen lyser över Norping idag så lite tid på altanen fick det också bli. Svampen har kommit tidigt i år...



...nej, det är bara vår lille kille...



...som leker medans mamma lapar sol.

Vår pappa förbereder lite Påskaköttbullar enligt gammelfarmor M´s recept...världens godaste! Ska assistera i stekningen nu...

Ha en trevlig kväll!

BYGGLOV

Nu är ritningarna klara på vår tillbyggnad och papprena är inskickade till Byggnadsnämnden så nu får vi vänta och se om det blir något bygglov. Anders har fått ett munligt ja men det ska väl skötas på ett riktigt sätt rent administrativt, I guess.

Längtar efter större utrymme i tvättstugan, ett rejält utrymme till klädförvaring och en hall att stiga in i. Ja, hallen på framsidan på huset är bara till för fint folk:)

Har hittat en del inspiration till barnens nya rum också...rött, vitt och blått i Willes rum...svart, vitt och grått i Luddes...




...kanske svart, vitt och blått i deras allrum.

Nej, nu blir det kaffe på altanen (Zebbe får välling). Måste skynda ju...solen skulle försvinna tills eftermiddagen:(

Tjingeling!


BERG FLYTTAR IN...

...VAR HOS PERNILLA WAHLGREN DENNA GÅNG.

Om ni missade det kan jag säga att det var ett riktigt må bra program för oss föräldrar. Hemma hos Pernilla var det inte alls så där välstädat och prydligt utan mer halvstökigt...ja, så som det tenderar att vara hemma hos oss barnfamiljer...så befriande att se...riktigt hemtrevligt rentav!



Mitt vardagsrum är sällan i topp...förutom när det nalkas besök förstås. Kuddar ligger huller om buller, dosor överallt och filtar utspridda...barnen älskar att mysa i sofforna och gör det gärna bekvämt åt sig. Är glad åt att det är så...ja, att de trivs i vårt hem.

En liten glimt av vardagsrummet...ok, lite har jag plockat undan...



...man är väl lite "sköna hem skadad".

Kram kram

FY FÖR SNUVA...

Zebbe sover oroligt eftersom han är så in i helskotta snuvig och det börjar kännas även för mig att sömnen blivit lidande några nätter. Gääääsp.

Lyckades få lite ritningar klara medans han tog en tupplur under eftermiddagen...borde kanske ha knoppat jag oxå men men...



...bäst att passa på ni vet.

Kramet


ÄNTLIGEN...

...TID ATT UPPDATERA BLOGGEN!

Jag har tyvärr varit alldeles för upptagen med förkyld Zebbis och projekt bygga om.

Håller på att skissa på vår ombyggnad...inte så himla lätt vill jag lova. Vinkeldelen på huset, som idag består av Wille och Luddes rum ska byggas om och tvättstugan slash groventré ska byggas ut. Inte så praktiskt att ha ytterkläder och tvätt i samma utrymme.

Jag kan ju inte låta bli att kika på detaljer heller...fina tapeter till barnens rum...dörrar...annat smått och gott ni vet. Roligt men tidskrävande.

Fick lite inspiration förra helgen när vi var hos goda vänner (tack M och T)...text på väggar blir himla skoj...


...eller lite bokstäver...



...ska beställa en del till barnens rum senare.

Nej, nu ska jag återgå till mitt kaffe innan min snoriga Zebbe vaknar. Huset är så tyst när alla andra sover...jag njuter och laddar inför dagen...underbart med en stund för sig själv.

Ta vara på den soliga lördagen (det ska jag)!

KRUKOR FRÅN IKEA

IKEA har massor av fina saker och här är några av mina krukfavoriter inför sommaren...


Planerar en tur till IKEA under påsken (utan mannen och barn)...alltid lika roligt att strosa runt där.

Kram kram

ZEBBEBILDER

Fy helsike vad svårt att välja vilka bilder vi ska köpa. Fick bilderna från fotografen via mail för att se över vilka vi vill ha...ALLA TACK (om det vore gratis)!!

Förstoringar ska också väljas...det kommer att ta lite tid är jag rädd.

Jädrans duktig fotograf...ett smakprov...



Ha en underbar dag!


LITE FYND...

...BLEV DET FRÅN VINGÅKER.

Barnen fick nya Puma kläder...ett av deras favoritmärken. Även lite Polarn och Pyret hittade jag till lilleman. Kan verkligen rekommendera en tur till Vingåker...halva priset eller mer på riktigt bra kläder.



Nöjda pojkar...ja, mamma köpte rätt kläder denna gång.



Även lite Puma stuff till den lille...såååå sött.

Kram kram

RSS 2.0