UPPE MED TUPPEN

Kan inte sova och klockan är innan sex på morgonen...inte likt mig. Kan bero på att jag och Zebbe sov till halv tio igår morse.

Lite mysigt att vara vaken själv...koka kaffe...blogga...



...tid för funderingar.

Idag blir det en tur till Vingåker Outlet med min granne L. Ska shoppa lite kläder till barnen och eventuellt Lee jeans till mannen.

Ha en bra dag!

DAX IGEN

Efter ett uppehåll på 14 dagar så var det åter dags för ett träningspass. Tänk vad tiden går fort...eller rättare sagt, tänk vad jag är duktig på ursäkter...för trött...hinner inte...måste göra dittan och dattan istället.

Hmmmm får alltså skylla mig själv när träningsvärken kommer smygande imorgon.

Nej, nu får jag börja skärpa mig...det är ju så satans roligt när man väl är på plats. 



Bodypump borde alla prova på...Superskoj, jag lovar!

Är mäkta imponerad av en kvinna på 60+ som alltid står bakom mig på måndagspassen. Hon är en sån hurtis som jag hoppas att jag får bli...men som sagt då får jag sluta med ursäkter.

Kram kram

MOPPMANNEN...

...LÅTER KANSKE LITE TASKIGT...MEN JAG VILL BARA HYLLA MIN MAN!

Klockan halvåtta väckte mannen mig med lite kli på ryggen. Han hade då lyckats få de stora pojkarna med skolbussen (frukost, påklädning, tandborstning osv innan dess)...inte nog med det!

Med Zebbe på magen hade han skurat alla golv...skinande rent...luktade gott...var får han all energi ifrån!?!? Så min morgon känns verkligen härlig trots ruskväder (snö och blåst)...TACK DARLING för en bra start på fredagen!



Gammal bild.

Ha en go fredag!

PÅSKPYNT

Gårdagens aktivitet: Lite påskpynt i hemmet.

Grenarna som mannen avlägsnat från våra äppelträd blev som vanligt vårt påskris.



Det enda påskpyntet som vi har, tuppen Ture åkte också fram...



...och så var påskförberedelserna klara (hi, hi)...förutom påskäggen till barnen förstås. Jo, vi har även några fina tuppar som barnen gjort som pryder skänken i köket. Ludwig tyckte att vi pyntat för lite...mamma ska vi inte ha något påskigt i hallen...tyvärr blir det inget med det...köket får bli högtidens huvudkvarter...ja, någon ska ju även plocka ner ski...jag menar pyntet. 

Kuckeliku...kram kram


me & i

Idag var Kotten och jag på lunchvisning av me & i kläder. Massor av fint...härliga mönster och färger till våren/sommaren!

Det fick bli lite nytt till Zebbe...äppelgrön body med moln...brun t-shirt med moln och lysande orange i revärerna (dessa finns inte på bild ännu eftersm det var sommarnyheter som precis släppts)...och en turkos body med kaniner på...



...riktigt fin blir han!

Kram kram

FOTOGRAFICA...

...besökte vi idag för babyfotografering. Zebastian var verkligen en liten linslus...superfina bilder...hur ska jag kunna välja ut ett fåtal???

Fotografen var suverän...lugn, tog sig tid och barnvänlig...ja, ni vet en sådan som barn blir nyfikna på.

Jag blev sugen på en ny kamera (mannen har lovat)...vill sååååå gärna ha en systemkamera....



Fin, eller hur?

Kram kram

BARNTAVLOR

I väntan på att Zebastian ska få ett eget rum piffade vi upp hans lilla vrå med storebror Ludwigs fina bilder. Vita ramar kring hans alster...och vips blev det små gulliga tavlor...



...som inte kostat många kronor. Roligt att ta vara på lite kreativt arbete som barnen gjort...man kan säga att det massproduceras hemma hos oss...så vart ska man göra av allt??

Kramisar

FYND TILL VÅR

Jo, jag trodde att våren var kommen och att det var dags att satsa på vårlika mönster...men icke det...snön ligger åter vit på taken. Har iallafall gjort ett fynd...



...ingen Odd Molly men värd femtio kronor tyckte jag...

 

...lagerutförsäljning på VILA...sicken tur för mig!

Kram kram

BULLBAK...

...fick det bli en dag som denna...ja, det snöar ju ute så in bängen...man kan bli gaaaalen:(

Tur att mannen kom hem mitt under baket! Lillen gnällde och den ofrivillige barnvakten (Ludde) smet iväg stup i kvarten...det kunde slutat med brända bullar...men men det blev fin fint till slut...



...mmmmmmm...



...ska bli gött med lite fika nu!

Kram kram

PS! S det är de där goa Värnamobullarna som du gav mig receptet på:)

ÖBONÄS...

...HAR VISAT SIG FRÅN SIN BÄSTA SIDA IDAG!

Tog en förmiddagsprommenad med pyret i det soliga vädret. Fåglarna kvittrade...solen värmde näsan...och livet på landet kändes helt underbart!

Vår villaby ligger på behagligt cykelavstånd in till Norrköping (2 km) och angränsar till ett sommarstugeområde. Vi har nära (ca 200 m) till badplats vid Ensjön och skogen är i stort sett precis utanför dörren. Det är mest barnfamiljer som bor här och jag tippar på att det är ca 50 villor i Öbonäs och en massa sommarstugor i området intill förstås. Ja, vi har nog hittat ett av de bästa platser man kan bo på, iallafall i Norrköping.

Ger er en glimt av dagens prommis...


Ha det gott...kram kram

FENIX

Igår gjorde Zebbe och jag slag i saken och tog oss till öppna förskolan Fenix. Vi hade sällskap av min kära vän J och hennes goa pojkar. Det var verkligen trevligt! 

För oss (Zebbe och mig) var det en utmaning att komma iväg vid niotiden då vi annars inte brukar vara riktigt så snabba av oss...men det var det värt...och det blir en repris inom kort.

Trollunge...



...som rynkar på näsan åt mamma när kameran kom fram vid fikat.

Kramisar...några extra till J´s dotter I.

DOLPHINS VANN...

...såååå satans roligt!

Matchen var spännande in till sista minut. Dolphins avgjorde i sista tio (en match är 4 gånger 10 min, för er som inte vet...jag visste inte tidigare). Jag ropade av förtjusning "åhh vad många mål det blir"...blev korrigerad av M som vet allt om basket "det heter poäng"...ja, ja har man inte varit på annat än fotboll tidigare så tror man att allt heter mål.

Jag ska definitivt gå på fler matcher i framtiden...vilken show! Tar med grabbarna nästa gång.



Idag ska Zebbe och jag göra ett besök på skolan (önskemål från Wille och Ludde...tro det eller ej men de vill att mamma ska komma...ja, ja det kanske är Zebbe de vill ha besök av). Först ska jag bara se till att stoppa i mig lite kaffe...



...alltid lika gott!

Kram kram


VÅREN ÄR HÄR!

Tror och hoppas jag...men aprilvädret har väl inte sagt sitt ännu! Har varit ute och prommenerat med Zebbe hela förmiddagen...tagit en kopp kaffe i solen...stekt ansiktet i lä. Hela veckan ser ut att bli fin...toppen!

Imorgon kanske det blir ett dopp...



...skulle inte tro det. Men nu smälter isen i poolen, så det går åt rätt håll.

Ska förbereda mig inför kvällen. Vi är ett gäng tjejer som ska gå på basketmatch...hoppas det blir kul...har aldrig varit på någon match tidigare.  Laget  vi håller på i Norrköping är givetvis Dolphins...så mycket vet jag iallafall.

Kram kram

HJÄLPREDA

Jag har hjälpt våren på traven...eftersom våra blomster inte vill visa sig i rabatten...





...men solen lyste över Norping i förmiddags så det är nog på G.

Kram kram

TRÄNINGSLYCKA

PUSS till min älskling som gav mig sååå fina träningskläder i helgen! Träningen blev roligare...och jag orkade mer idag...kanske inte klädernas förtjänst men lite nytt piggade upp. Inga stora t-shirts mer! From Nu blir det detta...



...tack vare min omtänksamme man.

Kram kram

DUKTIGA FOTBOLLSKILLAR

Idag var vi på avslutning på Engelskaligan (inomhusserie i fotboll). Wille gjorde mål i säsongens sista match och Ludde gjorde en strålande insats i mål (fast han är två år yngre än övriga spelare)!!! Gissa om jag blev stolt...härligt ungar...



...som blev trötta men nöjda.

Zebbisen var också med och hejade. Åkte sittvagn för första gången...



...stora killen.

Nu förbereder vi inför kvällen. Får besök av trevliga grannar...gott att äta och dricka...melodifestival blir det också. Anders, min andra hälft har dille på tävlingar så jag antar att vi kommer att ha röstning i soffan...jag håller på Agnes.

Kram kram

LJUS I VÅRT HUS...

...skulle det blivit!

Glömde att köpa ljus till vår lykta igen. Köpte lyktan på januarirean...alltid kul när det är billigt. Tycker att lyktan är toppenfin men har som sagt inte invigt den ännu. 



Hittade en annan fin grej på ICA MAXI...en passande handduk till köket för en tjuga...



...det blev ju himla käkt!

Nej, nu är det fredagskväll...inget mer blogga...



...lite gott att äta ska det bli (maken gör supergott kött)!

Ha det gott!

FÄRGPRICK

Lite fynd som ska göra min Zebbe fin i vår! (Glömde att svägerskan jobbar i en annan butik än den där Tigerkläderna beställdes från...så efter påpekandet  och för rättvisans skull gör jag D glad..kram kram).



Gullungen kommer att synas i vår...superfint tycker jag!

Kramisar


TYSKLAND

Nu har vi bokat in vår årliga tripp till Tyskland i maj! Köpa lite goda viner (och öl till mannen)...bo på mysig gård...gå ut och äta...shoppa lite i Helsingör...



...ska bli skoj!

Kram kram

LITE NYTT TILL TIGERUNGEN!

Beställde lite gulliga kläder till Zebbe...

...så himla gulligt!

Det är bäst att passa på...för vipps är de stora och ska själva bestämma vad som ska finnas i garderoben. 

Kram kram


URVRIDEN TRASA...

...JA, DET ÄR SÅ JAG KÄNNER MIG IDAG.

Bokade ett spinningpass igår. På schemat som jag har hemma stod det att passet skulle börja kl. 18.30. När jag sedan gick in på nätet för att boka stod det att passet började kl. 18.00 och att hon som var ledare var vikarie (så det var väl därför tiden var ändrad, tänkte jag).

Men så fn heller! Det visade sig att passet numera var ett megapass på en och enhalv timme!!!! Vem orkar det när träningsnivån legat på noll??? Ja, ja, jag satt redan på cykeln när ledaren hurtigt meddelade nyheten så det var bara att trampa på...

Som tur var spelades bästa tänkbara musik och ledaren var kanon!

Efteråt när metallsmaken i munnen försvunnit och flåset gått ner kändes det ok. Idag däremot känns kroppen aldeles matt. Det ömmar i varenda led och muskel.

Zebbe och jag tar det alltså lugnt idag...inga strapatser för min del.

Kram kram

HEJ MITT VINTERLAND...

...ÄR EN PASSANDE SÅNG NÄR JAG TITTAR UT.

Men det gör inget. Jag har fått något att se fram emot...vi planerar en resa...till Spanien!

Vi har varit där två gånger förrut, 2006 & 2007. Denna gång blir det tillsammans med vänner. CH & J, vi väntar på att få svar..men det ska nog lösa sig med lägenheter...sedan är det bara att boka flyget.

Vi kommer att förlänga sommaren och åker i slutet av september. Så här ser det ut på området vi brukar bo på...



...toppen för barnen och nära till Medelhavet också.

Tur att man kan drömma sig bort ibland...



...lääängtar.

Kram kram

FINA TING...

...KAN MAN ALDRIG FÅ NOG AV!

Lite av ett favoritmärke har HERSTAL blivit (kolla deras hemsida). På min önskelista finns denna ljusstake...



...visst är den tjusig.

Köpte Herstal-kulor till jul...

 

...som fortfarande sitter uppe...ger myssken på kvällen.

Fick tillhörande ljuslyktor av min mor när vi var på bomässa...



...tack snälla!

En stående favorit bland leverantörer är även CULT Design. Nyinköpt från dem är denna kombination till köket...



Kram kram

KAFFESTUND...

...på morgonen är ett måste för min del! Nu när jag är föräldraledig inser jag vad trevligt det är med morgonrast på jobbet. Kunna tjabba med arbetskamraterna om dittan och dattan.

Jo, för visso har jag Zebbe som sällskap men han ligger med flaska i mun medan jag zippar i mig mitt kaffe. Tur att tidningen finns.



Kram kram


HÄRLIGA MÅNDAG!

Sorry, att jag inte uppdaterat förrän nu. Helgen gick bra med Bomässa och husvisning för maken och min far. Själv fick jag en intensiv lördag på Busfabriken. Pojkarna hade superskoj! Zebbisen satt i selen på min mage med Peltorkopor på...ja, ljudvolymen är sanslöst hög.



(Fy, fn vilken dålig bild,,,)

Det är dock härligt att helgen är över och jag åter kan vara hemma i mitt hus!!!!!!!!!!!!!

Har fått en blåsa i munnen. Hur kan en så lite åkomma göra så förbannat ONT??? Sköljde (och drack) munnen med Jäger igår och det känns aningen bättre. Inte en helt lyckad huskur alltså...

Ska ändå ta mig i kragen och åka och träna på lunchen...Body Pump. Måste bli kvitt flubbet...det där som inte vill bli fast...efter det här...



Zebbe får stanna hemma med "pappis"...någon som ser Mia & Klara...himla sköj.



Kram kram

FULLT UPP...

...KAN MAN LUGNT SÄGA!

Försöker få lite ordning och reda i huset inför helgen. Det ska bli husvisning i vårt hus i samband med Bomässan i Norrköping. (Maken och min far arbetar som husförsäljare så då får man ställa upp.) Vårt hus är visserligen lite gammalt nu (5 år) men, men planlösningen går det ju att se ändå.

Kruxet är vart man ska ta vägen med tre barn...det får bli Busfabriken, till barnens förtjusning.

Tur att de stora grabbarna är så duktiga...



...fixar det mesta på egen hand nu.

Zebbe...



...den lilla trollungen, får hänga med bäst han kan. Wille och Ludde är verkligen goa mot honom!

Nu ska det bli förmiddags-prommenad till Malin Baryards gård...ja, vi bor nära...mer om det en annan gång.

Kram kram

PS. Tack S. för dina kommentarer. Superroligt att höra från dig!

VÅRKÄNSLOR...

...PÅ KRUKA!

Fick fina påskliljor i helgen av I, D och M....tusen tack! Visst är dom fina...



Härligt med lite vårfint. Jag Hoppas det blir vår tidigt i år.

Kram kram


Skänken blev vit!

Nu har jag målat om vår furuskänk á la 90-tal. Det blev tusen gånger bättre än innan. Ett jäkla jobb...slipa...grunda...måla...måla igen.



Maken satte in lite belysning. Fin, fint...gjort av honom!

Kram kram

PS. Jo, jag har träningsvärk idag. Super gott!

NYTT TILL VÅREN...

KAN MAN ALLTID ÖNSKA!

Superfint från Odd Molly denna vår.............älskar denna i lite rosa toner........förstås!




Odd Molly har världens (enligt min åsikt) snyggaste model..........Helena Chrisensen. Hennes kropp är helt galet fin......



Hoppas att man kan komma lite i form till sommaren.

Ska på Body Pump på lunchen för att försöka få min pösmunk till kropp att omforma sig något. Lillen är inte så stor ännu (6 månader)........får ha lite tålamod med mina extrakilon.

Kram kram

RSS 2.0